Diæter ved allergi og fødevareintolerance

Kursuspris
AMU: DKK 868,00
Fuld pris: DKK 4.614,80
Info om fag
Fagnummer: 42452 Diæt- og allergikost Varighed 5 dage AMU-pris: DKK 620,00 Uden for målgruppe: DKK 3.202,00

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner og lignende.

Beskrivelse: Der lægges særlig vægt på, at deltagerne kan sammensætte, beregne og fremstille retter til diæter for personer med behov for energireduceret kost, personer med  diabetes og småtspisende. Deltagerne kan endvidere sammensætte, beregne og fremstille retter uden anvendelse af mel, mælk eller æg med afsæt i viden om de mest almindelige kostrelaterede allergiformer. Deltagerne kan planlægge og tilberede retter til diæter med baggrund i kendskab til de mest aktuelle velfærdssygdomme og disses forebyggelse. Deltagerne kan udarbejde dagskostplaner til sygehus- og plejehjemsområdet og har indsigt i ansvarsfordelingen for kosten inden for området. Deltagerne kan endvidere udføre kostberegning og kostplanlægning med anvendelse af IT samt søge relevante informationer om diæt- og allergikost på internettet.

Fagnummer: 48792 Diæter ved allergi og fødevareintolerance Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 248,00 Uden for målgruppe: DKK 1.412,80

Målgruppe: Produktionsmedarbejdere og teamledere som arbejder med professionel forplejning på offentlige og private køkkener.

Beskrivelse: Du kan:
Planlægge, tilberede og deklarere ernæringsrigtige måltider til personer med fødevareallergi/ intolerance.
Anvende specialprodukter i forhold til at undgå et givent allergen.
Anvende faktablade og varedeklarationer for anvendte halv- og helfabrikata i udarbejdelsen af deklarationer på de enkelte retter.

Kursets kompetencer opnås i forhold til:
___ Cøliaki/glutenintolerance
___ Mælkeallergi/laktoseintolerance

Kursusagent
Modtag en e-mail når der oprettes nye hold på dette kursus!