Gastronom med mere

Kursuspris
AMU: DKK 3.720,00
Fuld pris: DKK 21.306,40
Info om fag
Fagnummer: 45818 Almen fødevarehygiejne Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 372,00 Uden for målgruppe: DKK 2.009,20

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med fremstilling af fødevarer til salg.

Beskrivelse: Der lægges særligt vægt på, at deltagerne kan anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder. Deltagerne kan anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, ligesom de kan udføre egenkontrol i en aktuel produktion. Deltagerne kender til mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer og kan anvende denne viden til at hæmme mikroorganismers udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer. Deltagerne kender de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning. Deltagerne kender gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer. Deltagerne kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af fødevarer. Deltagerne kender til fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.

Fagnummer: 46539 Branchejura/myndighedskrav i restaurationsbranchen Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 124,00 Uden for målgruppe: DKK 790,00

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere, der er beskæftiget med administration i forbindelse med alkoholbevillinger, næringsbreve og lign.

Beskrivelse: Du kan bruge reglerne i restaurationsloven og deraf afledte brancherelevant lovgivning om næringsbreve, alkoholbevillinger, åbningstider, udskænkningen af alkoholholdige drikkevarer, lejlighedstilladelser m.v.. Du kan varetage ansøgningsprocedurer for virksomheden og du kan skabe en ligeværdig dialog mellem virksomheden i hotel - og restaurationsbranchen og myndighederne.

Fagnummer: 48835 Danske tapas Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 248,00 Uden for målgruppe: DKK 1.412,80

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du kan:
- Komponere tapasretter der er inspireret af det danske køkken og dets råvarer og den spanske tradition for tapas.
- Planlægge, tilberede og anrette tapas i passende portionsstørrelser til alle anledninger
- Anvende sensoriske redskaber til at udvikle og forfine måltidsoplevelsen.
- Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.

Fagnummer: 43060 Det klimavenlige køkken Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 248,00 Uden for målgruppe: DKK 1.412,80

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig mod medarbejdere (ikke-faglærte og faglærte) beskæftiget sig med madfremstilling i professionelle køkkener (restauranter, caféer m.m., som ønsker inspiration til at arbejde bevidst med udvikling og fremstilling af klimavenligt mad baseret på hensyntagen til miljø- og klimaforhold og sæsonvarer.

Beskrivelse: Deltageren kan udvikle og fremstille klimavenligt mad baseret på hensyntagen til miljø- og klimaforhold og sæsonvarer.

Deltageren kan anvende viden om lokal produktion, kvalitet, økologi og bæredygtighed til indkøb, tilberedning og madfremstilling med henblik på at udvikle et klimavenligere køkken.

Deltageren kan fremstille smagfuldt klimavenligt mad ud fra kendskab til danske madtraditioner og madkultur og principperne i "Ny nordisk køkken".

Deltageren kan anvende viden om økonomisk bæredygtighed og potentielle kundegrupper ved udvikling af koncepter for klimavenligt mad.

Fagnummer: 48832 Det nordiske køkken i madfremstilling Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 248,00 Uden for målgruppe: DKK 1.412,80

Målgruppe: Faglærte gastronomer og tilsvarende, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du kan anvende:
Viden om kulinariske madtraditioner, historik og principper til fremstilling af retter fra det nordiske køkken.  
Viden om økonomisk bæredygtighed, råvarens sæson, terroir og biodiversitet til fremstilling af retter fra det nordiske køkken.  
Sensoriske redskaber til at forfine den gastronomiske oplevelse.  
Traditionelle nordiske råvarer på nye måder i udviklingen af retter.
Gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.

Fagnummer: 47666 Forny måltidet med sundere råvarer Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 248,00 Uden for målgruppe: DKK 1.412,80

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod ufaglærte og faglærte personale beskæftiget med madfremstilling til interne og eksterne brugere/kunder.

Beskrivelse: Deltageren kan ud fra ernæringsmæssige overvejelser erstatte ingredienser i institutionskøkkenets måltider, så den ernæringsmæssige værdi forbedres og bedre matcher de generelle anbefalinger til en sundere livsstil. Deltageren kan vurdere erstatningsprodukters egnethed ud fra deklaration og brugervejledning samt vælge egnede erstatningsingredienser blandt almindelige og naturligt forekommende råvarer. Deltageren kan anvende egnede erstatningsprodukter/-ingredienser til tilberedning og præsentation af måltider, som samtidig understøtter måltidets sensoriske og kulinariske kvalitet målrettet brugergruppens ønsker og behov.

Fagnummer: 48434 Grill - åben ild i restauranten Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 248,00 Uden for målgruppe: DKK 1.412,80

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte), der er beskæftiget med madfremstilling og tilberedning af mad på åben grill i restaurant blandt gæster.

Beskrivelse: Deltageren kan:
udvikle retter, der kan tilberedes på åben grill blandt gæster i restauranten.
anvende den bedste tilberedningsteknik og -metode i forhold til den valgte grill og brændselsform.
opretholde krav til fødevarehygiejne og sikkerhed under tilberedning på åben grill blandt restaurantens gæster.
anvende viden om marinader, rubs og aromaer til at lave velegnet marinering med fokus på marinadens sensoriske egenskaber.
gå i dialog med gæsten om den tilberedte mad på grill og skabe en positiv helhedsoplevelse sammen med gæsten.
·

Fagnummer: 48867 Håndtering af konflikter og klager fra gæsten 1 Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 124,00 Uden for målgruppe: DKK 790,00

Målgruppe: Medarbejdere der arbejder med servicering, modtagelse og betjening af gæster i forbindelse med ophold og/eller overnatning samt tryghed/sikkerhed i forbindelse hermed.

Beskrivelse: Du kan:
- Fremme anerkendende kommunikation i mødet med gæsten og udvise serviceminded adfærd ved uoverensstemmelser skriftligt og mundtligt.
- Udvise forståelse for gæstens behov og krav i tilspidsede situationer og vende disse til en positiv oplevelse.
- Forebygge konflikter og skabe gode gæsterelationer ud fra grundlægende viden om konfliktens faser og årsager.
- Fremtræde konfliktdæmpende i forbindelse med beruselse eller negativ adfærd hos gæsten.

Fagnummer: 48822 Kalkulation i køkkenet - trin 1 Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 248,00 Uden for målgruppe: DKK 1.412,80

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du kan:
Kalkulere kostpris ud fra viden om mængder og svindprocenter.
Udarbejde prisoverslag på enkeltretter ud fra passende dækningsbidrag.
Vurdere en dækningsgrad og hvordan en merproduktion påvirker det forventede overskud.
Anvende regneark til beregning af madretters kostpris, brutto- og nettosalgspris samt dækningsbidrag.

Fagnummer: 48824 Madfremstilling uden fødevareallergi Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 124,00 Uden for målgruppe: DKK 816,40

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du kan:
Ved planlægning og udvikling af retter tage hensyn til de fødevarer, der oftest forårsager allergiske reaktioner.
Erstatte de allergifremkaldende fødevarer, så retten beholder sin kulinariske værdi.
Udarbejde liste over anvendte ingredienser i de enkelte retter til både gæster og egenkontrol.

Fagnummer: 48776 Omlægning til økologisk madproduktion Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 248,00 Uden for målgruppe: DKK 1.412,80

Målgruppe: Ledere og teamledere, som arbejder med professionel forplejning på offentlige og private køkkener.

Beskrivelse: Du kan:
- Medvirke ved udarbejdelse og indførelse af  strategi og nye arbejdsgange for økologisk madproduktion.
- Medvirke ved forandringsprocessen og motivere kolleger til samarbejde om omlægning til økologisk madproduktion.
- Under omlægningsprocessen medvirke til at udnytte køkkenets nuværende produktionsudstyr og indretning.

Fagnummer: 48826 Råvarer i køkkenet - trin 1 Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 248,00 Uden for målgruppe: DKK 1.412,80

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du kan for de mest anvendte råvarer i produktionskøkkenet:
Anvende og vurdere råvarerne ud fra kvalitet og økologi, sæson og næringsværdi.
Opbevare og klargøre den enkelte råvare korrekt og kontrollere modningsforhold.
Medvirke ved bestilling og indkøb af råvarer samt beregne forbrug for en given ret.

Fagnummer: 47693 Service og værtskab på hotel og restaurant Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 248,00 Uden for målgruppe: DKK 1.360,00

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (ikke-faglærte og faglærte), som er beskæftiget med gæstebetjening inden for hotel- og restaurantvirksomhed.

Beskrivelse: Deltageren kan anvende god og imødekommende gæstebetjening og indfri gæstens ønsker og forventninger ud fra virksomhedens muligheder. Deltageren kan, med indsigt i virksomhedens koncept samt egen og andre medarbejderes betydning for den daglige drift, medvirke til at gæsten føler sig velkommen og får en positiv oplevelse. Deltageren kan anvende og forstå betydningen af begrebet ”værtskab” og i samarbejde med virksomhedens øvrige medarbejdere skabe god atmosfære og give gæsten en positiv helhedsoplevelse.

Fagnummer: 48828 Smørrebrødskøkken - trin 1 Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 248,00 Uden for målgruppe: DKK 1.412,80

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du kan med udgangspunkt i det klassiske danske smørrebrødskøkken:
Fremstille forskellige typer klassisk smørrebrød.
Arbejde med kolde og lune anretninger.
Arbejde med salater, garniture og pynt.
Arbejde med variationer ud fra viden om danske råvarer, råvaresammensжtning, smag, konsistens og farver.
Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.

Fagnummer: 48777 Strategi for indførelse af økologi i madproduktion Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 372,00 Uden for målgruppe: DKK 2.009,20

Målgruppe: Ledere, som arbejder med professionel forplejning på offentlige og private køkkener, og som har erfaringer med ledelse og forandringsprocesser.

Beskrivelse: Du kan:
- Udarbejde en plan for indførelse af økologi i en madproduktion.
- Planlægge og lede forandringsprocessen i forbindelse med indførelse af økologi.
- Udvikle og implementere køkkenets kommunikationsstrategi målrettet brugerne ved
indførelse af økologisk køkkendrift.

Fagnummer: 48833 Vejledning om fødevareallergi Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 124,00 Uden for målgruppe: DKK 816,40

Målgruppe: Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Beskrivelse: Du kan:
- Informere om allergener i den fremstillede mad efter gældende lovgivning om mærkning af fødevarer.
- Vejlede i relation til fødevareallergi.
- Genkende symptomerne på allergisk reaktion og kan handle hensigtsmæssigt i disse situationer.

Kursusagent
Modtag en e-mail når der oprettes nye hold på dette kursus!